De gode links


Hvad er et godt link ? -Svaret er nok meget individuelt, og der findes mange gode link-samlinger på internettet. En af de fejl de oftest lider af, er at de hurtigt bliver meget omfattende, og så mister man hurtigt overblikket.

Her har jeg samlet nogle ganske få links, der til gengæld efter min opfattelse, rummer særdeles interessante informationer for dem der vil begive sig ud på egen hånd for at fotografere eller opleve jernbaner. Det er ikke meningen, at man her skal finde et stort antal links til alle mulige andre jernbanesider, men derimod nogle ganske få, der så til gengæld er af absolut høj kvalitet rent indholdsmæssigt, og som måske ikke lige dukker op af sig selv hvis man googler ord som "tog" eller jernbaner".
 

"Trainspotting Bükkes". Denne side indeholder en meget fin fortegnelse over grænsestationer og -baner i Europa, og især nogle meget fine og særdeles anvendelige (og oftest rimeligt opdaterede)  kort over jernbanenettet i Europa.


"Lokstatistik".  Denne side er dedikeret til lokomotiver og motorvogne fra det østrig-ungarnske rige, og de nutidige lande, der har indgået i dette rige. Siden indeholder nogle meget omfattende materielfortegnelser fra dette hjørne af Europa, men har også mindre omfattende tabeller fra en række andre lande.


"www.loks-aus-kiel.de". Denne side indeholder fortegnelser over lokomotiver bygget  i Kiel af, fra begyndelsen Deutsche Werke Kiel AG, og de firmaer der siden har overtaget produktionen på fabrikken, med vel nok MaK som den mest kendte producent. Siden er overordentligt gennemført, og med mange søgemuligheder hvis man leder efter et bestemt lokomotiv og dets historie.


"Eisenbahngeschichte Des Alpen-Donau-Adria-Raumes ". Denne side er dedikeret jernbanerne i det sydøstlige hjørne af Europa, og indeholder utroligt megen og deltaljeret information om historiske forhold. Teksterne er på tysk.
 
På vej ud i verden... ICE-toget til Wien krydser et vestgående godstog i Landeck-Zams
 

Jeg kan naturligvis ikke påtage mig noget ansvar for indholdet af de internet-sider der findes links til her. Der er alene tale om sider, som jeg har haft glæde af, og som jeg opfatter som værende troværdige kilder.Falder du over et link, som du mener kunne passe ind her, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det gøres fra forsiden, hvor du finder et link i det grønne felt nederst på siden.

© 2008 www.christianbruun.dk